GP20-KUP-K1 | Smiljanićev sjaj pred vanredno stanje

Posle duge zimske pauze, vidno željni trkanja, takimčari Beokart Grand Prix otvorenog gradjanskog šampionata u kartingu, konačno su izašli na stazu na Adi Huji i otpočeli 13. sezonu po redu. Kao po nepisanom pravilu, ispostavilo se da je izgleda i ovaj broj 13 baksuzan. Već dan pre zakazanog termina bile su dve nedoumice. Jedna klasična – da li će vreme ići na ruku vozačima zbog najavljene kiše i drugi svima nepoznat – epidemija virusa !

Naravno, kao i mnogo puta pre ovoga, naši trkači su bili brži i odneli pobedu i na ovom danu. Za učešće se prijavio 21 vozač, koji su bili podeljeni u 3 takmičarske grupe. Najpre su se vozile polufinalne trke, iz kojih su se najbolji vozači plasirali u finalnu trku dana, dok su ostali svoju šansu za prve bodove tražili u ostalim finalnim grupama. Kao pobednici polufinalnih grupa su se plasirali Andreja Dinić, Pavle Smiljanić i Bojan Matić. Pored njih su se po plasmanu još plasirali Zarić, Kilibarda, Krstić, Štulić, Poznanović i Rosić.

Navedeni vozači su činili grupu od 9 vozača koji su odlučivali o pobedniku prvog takmičarskog dana sezone. Smiljanić je odmah poveo trku i prednost zadržao sve do kraja trke. Krstić, Zarić i Dinić su imali više nego dinamičnu trku u kojoj su se smanjivali na pozicijama od 3-ćeg do 5-tog mesta iz kruga u krug, a u tu borbu se na kraju umešao i mladi Makro Rosić. Na kraju, rasplet je bio sledeći : Pobednik je Smiljanić, kao 2. se plasirao Krstić, kao 3. Zarić, 4. Rosić, a kao 5. Dinić.

Na kraju, kada su sabrani bodovi iz obe trke, Pavle Smiljanić je zabeležio svoju prvu pobedu i to “het-trikom”, odnosno pobednom u polufinalu, finalu uz najbrži odveženi krug i osvojenih maksimalnih 24 bodova. Drugi je sa 18 bodova Nikola Krstić, a treći sa 16 bodova Vukašin Zarić kome je ovo ujedno bio i prvi podijum. Kao što je i pred početak bilo očekivano i najavljeno, novi vozači u šampionatu su pokazali svoje umeće i tako zadali domaći zadatak svojim, po iskustvu, starijim kolegama na stazi.

Po završetku takmičarskog dana, a u skladu sa proglašenjem vanrednog stanja i mera ograničenog kretanja, šampionat je pauziran. Sezona će biti nastavljena po okončanju vanrednih okolnosti i proglašenja kraja epidemije, a po novom rasporedu takmičarskih dana koji će biti objavljen naknadno. Obzirom na trenutnu situaciju, svaki učesnik ovogodišnjeg takmičenja će biti dodatno nagradjen jednim-dodatnim bodom koji će biti evidentiran za Generalni plasman, zbog učešća u aktuelnoj i jednoj od najvažnijih životnih trka !

#OstaniKodKuće #StayAtHomeGP

One comment

  1. Bravo za sve učesnike takmičenja.
    Posebno sam ponosan na pobjednika
    PAVLA SMILJANIĆA našeg unuka kome sve čestitke od dede i bake.
    Odlučili smo mu dodeliti novčanu nagradu od 100 Evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *