GP20-KAL-D4 | Krstiću pobeda pred Play-off

Još jedan takmičarski dan koji je doneo pregršt uzbudjenja ali i neizvesnosti po pitanju pobednika. Kako sezona odmiče, tako su vozači sve gladniji osvajanja bodova, ali ih i sve ljubomornije čuvaju na stazi, pa tako nekada predju ivicu pravila kako bi uspeli u svojoj zamisli. Upravo takve okolnosti su presudile da Nikola konačno zabeleži pobedu na takmičarskim danu.

I poslednji takmičarski dan ligaškog dela sezone otpočeo je kvalifikacijama u okviru grupe 2, gde su se najbrži Filip Petrović i Vojin Stojković najbržim krugovima plasirali u kvalifikacije 1. Ostali vozači su nastavili svoje trke, pri čemu je najpre trijumfovao Aleksandar Kostić dok je kao drugi završio Đorđe Marojević. Usledila je druga trka dana, gde su akteri zamenili plasmane i to uz neverovatnu pobedu Marojevića od samo 0:00.250 sekundi prednosti, pa je uprkos istom bodovnom saldu Marojević ostao bolje plasirani zahvaljujući pobedi u dužoj trci.

Usledile su kvalifikacije 1, gde je samo jedan vozač nedostajao do maksimalnog propisanog broja učesnika. Kao najbrži iz kvalifikacija izlazi Andreja Dinić, a za njim Bajčetić i Stojković, dok je Krstić bio tek 4. U prvoj trci dana Dinić lako upisuje još jednu pobedu, za njim kroz cilj prolazi sajni Ivan Milenković koji završava kao drugi nakon starta sa 6. pozicije, a treći Vojin Stojković. U drugoj trci uspeva da pobedi Krstić, ispred Q2 kvalifikanta Petrovića i mladog Rosića koji uspeva da svoju 7. startnu poziciju  pretvori u 3. mesto.

Usledila je glavna trka dana. Očekivala se velika borba za odlučujuće pozicije i bodove pred play-off. Upravo ono što je očekivano to se i dogododilo. Medjutim, kako je tokom trke, u želji da sačuva liderski poziciju Dinić pribegao defansivnoj `cik-cak` vožnji koja pravilnikom nije dozvoljena, uprkos pobedi dodeljena mu je penalizacija od 2 sekunde na vreme postignuto u trci. Kakva je sama trka govori u prilog da je ovom penalizacijom Dinić pao tek na 5. mesto u plasmanu. Njegova penalizacija je čak 4 vozača pomakla za po 1 poziciju, pa je tako na kraju Krstić ubeležio prvo mesto, kao drugi se plasirao Aleksandar Ilić koji ima tek par takmičarskih dana za sobom, a treći završva Ivan Milenković koga je minimalna vozačka greška koštala možda i prve pobede.

Sjajanim takmičarskim danom stavljena je tačka na prvi deo šampionata. Sledi kraća pauza i ukoliko aktuelna COVID epidemiološka situacija to dozvoli, voziće se najmanje 2 a najviše 4 play-off takmičarska dana, koja će dati imena ovogodišnjih šampiona Beokart GP-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *