GP20-KAL-D2 | Het-trik Dinića za pobedu dana

Novi sistem takmičenja, koji je bilo neophodno uvesti zbog velikog interesovanja vozača  za učešće u karting trkama Beokart-a (čak 32 vozača), dao je upravo ono što se i očekivalo. Takmičarske grupe u okviru kojih su bili vozači gotovo istog trkačkog umeća – i to čak 4 takve grupe. Nakon izgubljenog prvog mesta zbog penalizacije na prethodnom takmičarskom danu, Andreja Dinić je ubeležio prvi het-trik ove sezone sa najbžim krugom u kvalifikacijma i pobedama u obe trke dana.

Vozači su su bili najpre podeljeni u dve kvalifikacione sesije, gde su medju sličnim ili jednakima po vožnji protiv štoperice. Najpre su se Dimitrije Švajner sa vremenom 47.841 i Aleksandar Ilić sa 47.929, kao najbrži iz Q2 kvalifikacione sesije plasirali u Q1 i pridružili se 16-torici sa vrha KAL tabele, što je Nenada Spasića dovelo na prvo mesto u Q2 sa postignutim vremenom 48.406 sekundi. Potom su usledile Q1 kvalifikacije, gde je Dinić osvojio pol poziciju sa najbržim vremenom od 46.630 sekundi. Kakva je bila konkurencija na stazi najbolje govori podatak da se, pored drugoplasiranog Smiljanića (47.073) i trećeplasiranog Rosića (47.125), unutar jedne sukunde našlo ukupno 10 vozača !

Kvalifikacije su najavljivale upravo ono što je i usledilo. Ako izuzmemo Dinića koji je prilično ubedljivo trijumfovao u obe trke dana, ostali vozači su morali dobro da se pomuče za svoje plasmane. Najinteresantnija je bila 2. trka dana, gde su do poslednje krivine poslednjeg kruga borbu za pobedu vodili Đorđe Štulić i Pavle Smiljanić, a za petama su im bili gotovo čitavu trku Aleksa Vagić, Bojan Poznanović, Stefan Miladinović i Aleksandar Ilić. Vozači su se smenjivali na pozicijama, a onda je Vagić pokušao kasnim kočenjem u šikani pred startno-ciljni pravac da napadne vodeći dvojac, ali već pregrejane kočnice nisu izdržale, zadnja osovina blokirna i Vagić završava `na vrtešci`. Poznanović, Miladinović i Ilić ga, verovatno ni sami ne znaju kako, obilaze i sledi foto-finiš u poslednjim metrima staze. Kada su prošli kroz cilj, razlika za nevericu ! Poznanović i Miladinović na razlici od 0,002 sekunde. Ispred njih su se našli Smiljanić na prvom i Štulić na drugom mestu, ali je usledila penalizacija za Smiljanića zbog ranijih kontakata tokom trke. Tako je Štulić završio kao prvoplasirani, Smiljanić je pao na 5. mesto u plasmanu, Ilić završio 4., a Vagić tek 8. Tu su se još našli Matić na 6. mestu, Đorđević na 7. i najbrži iz Q2 kvalifikacija Švajner koji je završio trku kao 9-ti. Kako je izgledala ova sjajna trka iz perspektive Pavla Smiljanića, možete videti na linku ispod teksta.

Druga trka po uzbudljivosti desila se na samom kraju dana. Kako je takmičenje ulazilo u 5-ti sat, organizatori su spojili 2 preostale trke dana u jednu, što je dalo 12 vozača na stazi. Zbog ovog spajanja je povećan bodovni saldo same trke, tako da su se vozači borili za više bodova nego što su očekivali. Najpre se desio prekid trke, u trećem krugu, zbog problema sa opremom za merenje vremena i bile su istaknute crvene zastave. Obzirom da vozači nisu imali velikog iskustva u ovakvim situacijama, neki su se zaustavili kako pravila nalažu, ali drugi to nisu učinili blagovremeno, pa je u celoj situaciji najlošije prošao Marko Peković, na koga je u punoj brzini naleteo jedan od vozača iz sredine poretka. Incident koji je sve digao na noge, ali velikom srećom, bez ozbiljnijih posledica po vozače. Malo ugruvan, nakon kraćeg predaha i razgovora sa organizatorima, na lično insistranje Peković se ponovo našao za volanom spreman za trku. Trka je skraćena i restartovana po sticanju uslova za istu. Kao da se ništa nije dogodilo, Peković i Filip Petrović su u nastavku vodili veliku borbu za prvu poziciju, ponovo do poslednje krivine poslednjeg kruga. Tada, Petrović manjim guranjem na kočenju sklanja Pekovića sa trkačke putanje i prvi prolazi kroz cilj. Medjutim, ovaj potez je evidentiran i nakon trke sankcionisan vremenskom penalizacijom, tako da se u konačnom plasmanu Peković ipak našao na prvom mestu, a Petrović završio drugi, dok je svoju pol poziciju sa početka dana Spasić nadogradio trećim mestom.

Što se preostale glavne trke GT1 tiče, kako je u uvodu pomenuto, u  trci je pobedio Dinić (ukupno 30 bodova na danu), drugi je bio Đorđe Štulić (27 bodova), a kao treći se plasirao Nikola Krstić (22 boda). Da podsetimo, svoje učešće na narednom takmičaskom danu su obezbedili učesnici ovog poslednjeg,  a njima će se do maksimalnog propisanog broja vozača na stazi (36) pridružiti oni koji to uspeju kroz eliminacione trke koje će prethoditi kvalifikacijama narednog dana.

Sledeći takmičarski dan na stazi KartLand na Adi Huji planiran je za 24. jun u 19h, a rok za prijavu novih vozača je 24 sata pre zakazanog termina. Prijave se mogu izvršiti putem e-maila na adresu beokartgp@gmail.com , a kompletni rezultati poslednje održanog dana se mogu videti na web sajtu Beokart-a, na adresi www.karting.rs u delu Tabele – KAL tabela.

 

GP20-KAL-D2-G2 | Pavle Smiljanić (helmet cam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *