GP20-KAL-D1 | Pirova pobeda Dinića uz Smiljanićev trijumf

Nakon više od šest meseci pauze, konačno je otpočela nova, 13. po redu, sezona Karting Amaterske Lige (KAL) Beograda. Kao da su takmičari tokom zimske pauze, pa onda i tokom dvomesečnog karantina uzrokovanog covid-19 virusom, na simulatorima pripremali svoje sledeće nastupe na stazi. Za razliku od prethodnih sezona, već na prvoj trci bilo je prijavljeno čak 23 takmičara, a ima najava da će se ovaj broj uvećati već narednog takmičarskog dana.

Ovoga puta moramo krenuti od kraja. Pavle Smiljanić i Andreja Dinić su vodili veliku borbu za pobedu na ovom takmičarskom danu. Jedan detalj je odlučio pobednika i to kasno kočenje u krivini 2 Dinića, kojim je preoteo prvu poziciju od Smiljanića. Mora se priznati, sam napad je iznenadio Smiljanića jer je bilo teško i zamisliti da će Dinić ostati na stazi, a ne imati potpunu kontrolu u krivini. Interesantno je da je Dinić izveo gotovo identičan manevar samo pre nekoliko dana na trening trci, kao da je tada tražio limit kako bi u trci znao šta mu je činiti. Na žalost, pobeda Dinića je ostala pirova, jer mu je nakon kraja trke dodeljena penalizacije zbog kršenja startne procedure, pa je tako u konačnom plasmanu završio na drugom, a Smiljaniću je dodeljeno prvo mesto.

Najzanimljiviju trku je imao Nikola Krstić, koji je nakon gužve na startu trke izgubio par pozicija, ali ih je u narednih par krugova vratio i došao do duela sa Aleksom Vagićem. Dok je Vukašin Zarić držao svoje 3. mesto, Krstić je pokušavao da brojnim napadima preuzme 4. mesto od Vagića koji je defanzivnom vožnjom odbijao svaki napad. Tako je bilo sve do poslednje krvine poslednjeg kruga, kada je Krstić minimalnim kontaktom, ali unutar granica dozvoljenog, uspeo da se na izlazu iz krivine poravna sa Vagićem i punim gasom obojica su prošla kroz cilj. Tek, na listingu nakon trke, pojavila se razlika od 0,005 sekundi razlike u korist Krstića ! Za njima su kroz cilj prošli Milenković, Kilibarda i Štulić, a može se reći da je najveći peh dana imao 17-to godišnji Novosadjanin Marko Rosić, koji je nakon žrebom dodeljenog lošeg kartinga, dobio zamenski koji je bio gotovo istih ako ne i nešto lošijih performansi.

Kratak osvrt na ostale trke koje su prethodile ovoj finalnoj. Najpre su u kvalifikacionim trkama kao pobednici bili plasirani upravo pomenuti Rosić, Smiljanić i Zarić. Njima su se u glavnoj trci dana pridružili drugo i treće plasirani iz svake od ukupno tri kvalifikacione trke. Ostali vozači su se svojim plasmanom našli u drugoj, odnosno trećoj glavnoj trci dana, u kojoj su pobedili Bojan Poznanović i Marko Đorđić. Postignuti plasmani i bodovni saldo mogu se videti na sajtu Beokart-a.

Nakon ovog dana, a na osnovu postignutih plasmana, vozači će biti podeljeni u 3 grupe, tako da će svaki od njih biti na stazi u konkurenciji vozača sličnih sebi, što će doprineti još uzbudljivijim i neizvesnijim trkama. Takodje, od narednog dana, vozači grupe 1 će voziti sa težinskom balastom od 80kg, pa će se i time stvoriti konkurentniji uslovi za same učesnike. Još jedan detalj je uvodjenje kvalifikacionog vremena za samo učešće u šampionatu, koji podrazumeva krug na stazi na Adi Huji vožen u vremenu ispod 50 sekundi.

Odbrojavamo dane do naredog susreta na stazi, koji je planiran za 3. jun na Adi Huji, sa startom u 19 sati.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *