GP20 | 13. Sezona u kontinuitetu

Predstojeća, 13. po redu sezona za karting amatere, biće nekome baksuzna dok će pobednicima ostati u lepim uspomenama.

U sezoni 2020, kao i protekle sezone, planirano je 10 takmičarskih dana. Ponovo će biti voženo 6 ligaških – KAL dana i 4 KUP takmičenja. Sam sistem se nije puno promenio, sve promene su više kozmetičke prirode ili da bi se neki stavovi malo jasnije definisali. U svakom slučaju, organizatori Beokart GP takmičenja odlučili su se za više puta dokazani recept – Ono što je dobro ne treba menjati.

Što se ovogodišnjih takmičara tiče, slobodno se može reći da će doći do smene generacija. Tako će vozači koji imaju tek sezonu ili dve za sobom biti glavni favoriti za ovogodišnje pobede. S druge strane, nekolicina prekaljenih takmičara će svojim iskustvom nastojati pokazati da pored želje i mladosti ipak treba ono nešto malo više. Naravno, tu je i dosta novih vozača koji čekaju svoju šansu iz drugog plana.

Dakle, očekuje nas veoma uzbudljiva i dinamična sezona. Tokom zimske pauze stiglo je više od 20 prijava za učešće, a koliko će se zaista takmičara pojaviti na prvom takmičarskom danu saznaćemo već kroz nekoliko dana, tačnije 15. marta za kada je planirano prvo ovosezonsko KUP takmičenje na Adi Huji.

Dobrodošli !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *