GP19-KAL-D6 | Prokiću treća titula KAL-a

Poslednji takmičarski dan ligaškog dela sezone 2019 odlučivao je o ovogodišnjem nosiocu zvanja šampiona Karting Amaterske Lige (KAL) Beograda. Iako je Krstić ušao u poslednji dan sa blagom prednošću, u odsudnom momentu mu je sreća okrenula ledja, što je Prokić iskoristio za osvajanje svoje treće titule šampiona KAL-a.

Samo tri boda su delila prva dva vozača na tabeli pred počatak finalne runde. Prva, odnosno druga startna pozicija Krstića i Prokića na startu prve trke dana, najavljivale su direktnu borbu za presudne bodove. Medjutim, takvog mišljenja nisu bili ostali učesnici trke. Već na startu, Vagić se probija na čelo poretka, Prokić pada na drugo mesto, a Krstić sa pol pozicije usled lošeg starta pada čak na petu poziciju. Sa četvrte pozicije se na treću probio Matić, dok su preostali vozači u gužvi na startu pokušavali da zauzmu što bolje pozicije za dalji tok trke. Bilo je preticanja i promena pozicija u plasmanu, ali do kraja trke je samo Krstić uspeo da dodje do 4-te pozicije, Vagić je ostao prvi, Prokić drugi, Matić treći. Dinić je uspeo nakon slabog starta i pada na 7. poziciju da se vrati do 5-tog mesta, a za njim su završili Lekić, Đorđević i Bursać.

Nakon prve trke dana Prokić je nadoknadio zaostatak od 3 boda i napravio prednost od dodatnih 6 bodova u GP1 klasi, dok je u tom trenutku Dinić već osigurao titulu u okviru GP2 klase. Inverzne startne pozicije za drugu trku dana, poslale su Prokića i Krstića na poslednja dva mesta na gridu. Tu dolazi do izražaja iskustvo Prokića, odnosno neiskustvo Krstića, a to se najbolje može videti iz njihovih izjava posle trke.

            Prokić : ” U krugu za zagrevanje sam video da imam slabiji karting od Krstića, kome je dodeljen karting koji sam vozio u prethodnoj trci. Znao sam da nemam puno šanse u direktnom duelu i da tokom trke moram biti što bliži njemu, ako već ne ispred njega. Taktika mi je bila da pokušam da ga uvedem u `gužvu` kako bih mogao da ostanem što bliže i ne dozvolim mu da osvoji potrebne bodove. “

Medjutim, sam start trke je praktično sve rešio. Prokić je krenuo levom stranom staze da se probija kroz startni poredak, dok su svi ostali vozači držali ili sredinu ili desnu stranu staze, što je i bilo logično obzirom da prve dve krivine idu u levo. Tako se Prokiću `otvorila staza` dok je Krstić ostao `u džepu` sa ostalim vozačima. Prokić se već u trećem krugu probio do prvog mesta i tu poziciju sačuvao do kraja trke, dok Krstić nije mogao dalje od 4. mesta, na kome ga je u poslednjoj trećini trke zadržao Matić.

            Krstić : ” Pogrešio sam na startu. Fokus je trebao da mi bude na Prokiću, a umesto toga sam pokušao da se što više probijem u plasmanu kako bih osvojio što više bodova. Bilo bi mi krivo da je to bio neki od manje iskusnihi vozača, ali izgubiti od Prokića i u prvoj sezoni osvojiti vicešampionsku titulu je za mene, ipak, veliki uspeh. “

Što se ostalih vozača tiče, u drugoj trci je kao drugoplasirani prošao kroz cilj Lekić, kome je to ujedno i najbolji plasman u karijeri. Na petom mestu je završio Dinić, a nakon njega su kroz cilj prošli Đorđević, Bursać i kao poslednji Vagić. Na kraju dana, najviše bodova je osvojio Nebojša Prokić (45), kao drugi se plasirao Bojan Matić (36), a kao treći je završio Ivan Lekić (32 boda).

Na kraju takmičenja, Prokić je napravio razliku od čak 12 bodova u odnosu na Krstića. Na treću poziciju na tabeli je uspeo da se plasira Aleksa Vagić, koji je to mesto preuzeo od Matića sa samo bodom prednosti i to bodom koji je osvojio zahvaljujući najbržem odveženom krugu na takmičarskom danu.

Ranije, tokom sezone, Prokić koji je jedini učesnik svih sezona još od prve 2008. godine i osvojenih titula u svim kategorijama, najavio je svoje povlačenje na kraju ove godine. Nakon završetka predposlednjeg ovosezonskog takmičarskog dana, Prokić se osvrnuo na svoju raniju najavu :

” Dosta je bilo. Ova titula, uz osvajanje titule u generalnom plasmanu, je kruna na sve ove godine, pre svega, druženja na stazi sa sjajnim ljudima koji su učestvovali u KAL-u. Vreme je da iz ove naše osnovne škole trkanja neki novi vozači krenu šampionskim stazama . Mene čekaju neki drugi izazovi, a puno sreće želim svima koji nastave da se takmiče ! ” 

Već za 10-ak dana zakazan je i poslednji takmičarski dan sezone. Četvrto takmičenje u KUP formatu, koje će se održati 03.11. na stazi na Adi Huji sa početkom u 12 časova. Ovaj dan će predstavljati poseban izazov za sve učesnike, obzirom da će se voziti desni krug (kontra krug), pa će biti zanimljivo videti kako će se naši takmičari snaći u ovom izazovu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *