GP19-KAL-D5 | Nova pobeda Krstića za vrh tabele pred finiš sezone

Prvi dan Play-off-a KAL-a prem očekivanjima je doneo više nego neizvesne i uzbudljive trke. Kako su vozači bili podeljeni u dve klase, a na osnovu plasmana u dosadašnjem delu šampionata, jaču GP1 klasu su činili vozači koji su svoje vožnje nastavili u okviru borbe za šampionsku titulu, dok su u okviru GP2 klase vozili ostali takmičari koji svoje nadmetanje nastavljaju za zvanje pobednika ove klase.

Najpre je vožene prva trka GP2 klase, gde je nakon starta sa 3. pozicije Đorđić osvojio prvo mesto, dok je Dinić sa 6. startne pozicije završio kao drugi, a Rašeta nakon starta sa 5-og zauzeo 3. mesto. Usledila je prva trka GP1 klase, gde je sa ne baš konkurentnim kartingom Prokić, nakon starta sa pol pozicije, uspevao da iza sebe drži čak 5 vozača defanzivnom vožnjom. Tako je bilo sve do sredine trke kada ga Krstić greškom na kočenju udara i izbacuje sa staze. Medjutm, uz gubitak pozicije Prokić uspeva da se vrati u trku i na kraju završi kao drugi, Krstić završava prvi, a kao treći se plasirao Mišić. Nakon trke, učesnici incidenta su se saglasili o sporazumnoj zameni pozicija u cilju fer-play razrešenja situacije. Mora se napomenuti da je tokom cele trke Mišić pokušavao da pretekne vodeći dvojac, ali je ostao kao trećeplasiran jer nije rizikovao nekim nesmotrenim potezom kojim bi ugrozio i svoju i poziciju drugih vozača u trci – pametno i za svaku pohvalu.

Takmičarski dan se potom nastavio drugom trkom GP2 klase u kojoj je pobedu zabeležio Dinić i tako sa jednim drugim i jednim prvim mestom bio najbolje plasirani vozač GP2 klase. Nakon starta sa 4. pozicije kao drugi je završio Mateja Simunović, a svoju 3. startnu poziciju je do kraja trke zadržao Rašeta. U okviru GP1 klase svoju odličnu vožnju je prvim mestom, nakon starta sa 5. pozicije, krunisao Krstić, drugi je završio Vagić, kao treći Andrija Simunović, a Prokić sa slabašnim kartingom nije mogao više od 4. pozicije nakon starta sa 6. mesta. Trka je obilovala brojnim duelima, često i na ivici penalizacije, ali su svi vozači uspeli zadržati smirenost i koncentraciju da do iste i ne dodje.

Na kraju dana, kako je već rečeno, Dinić (uz najbrži krug klase) beleži prvu pobedu u okviru GP2 klase (28 b.), drugoplasirani je bio Marko Đorđić (23 b.), a trećeplasirani Miloš Rašeta (20 b.). U okviru GP1 klase Nikola Krstić (takodje uz najbrži krug klase i generalno dana) osvoje bodove (46 b.) za pobedu i lidersku poziciju u KAL-u, kao drugi se plasirao Nebojša Prokić (39 b.), a kao treći Aleksa Vagić (33 b.).

U KAL-u sledi pauza zbog takmičenja u okviru KUP-a, nakon koga će biti vožen poslednji, 6. po redu, ovogodišnji dan ligaškog dela šampionata. U poslednji dan Krstić i Prokić ulaze sa gotovo minimalnom razlikom od samo 3 boda (125 – 122 boda), dok će se borba za trećeplasiranog u šampionatu voditi izmedju čak tri vozača – Mišića (92 b.), A. Simunovića (84 b.) i Vagića (takodje 84. boda).

Nastavak Beokart Grand Prix šampionata predvidjen je za 06/10 i KUP u Jagodini, dok je poslednji dan ligaškog dela šampionata prema kalendaru planiran za 16/10 na Adi Huji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *