GP19-KAL-D3 | Krstić treći pobednik sezone

Tri takmičarska dana, tri pobednika u konkurenciji preko 20 vozača KAL-a. Nakon Mladenovića i Pekovića, slast pobede je okusio i Nikola Krstić, dupom pobedom na takmičarskom danu.

Ovoga puta žreb kartinga je bio taj koji je doneo, može se reći, veoma zanimljive rezultate. Fortuna je tako odlučila da favoriti dobiju nešto slabije pripremljene kartinge, tok su ostali `napadači iz senke` dobili one brže i upravljivije. Tako je Matija Simunović u prvoj trci dana zabeležio rutinsku pobedu. Nešto teži posao je imao Krstić nakon gužve na početku trke, dok je u trećoj trci trijumfovao Nikola Mišić. Osim njih, u glavnu trku dana su se plasirali još i drugoplasirani vozači Stevanović, Đorđić i Vagić (koji je dobio +1 poziciju u plasmanu zbog kazne Andriji Simunoviću). Medjutim i pored penalizacije, Simunović se plasirao u glavnu trku zahvaljujući najbržem krugu u konkurenciji ostalih trećeplasiranih vozača.

Već na startu trke, koja je donosila najviše bodova na takmičarskom danu, izdvojio se Krstić i tu poziciju nije prepuštao drugim vozačima. Slična situacija je bila i sa Mišićem, dok su za treću poziciju borbu vodili A. Simunović i Stevanović, gde je Simunović izašao kao pobednik duela. Nakon lošeg starta Matija Simunović je sa pol pozicije pao na sedmo mesto, ali je do kraja trke uspe da nadoknadi dve pozicije. Kao šesti je završio Vagić, dok je poslednji kroz cilj prošao Đorđić.

U okviru grupe 2 Prokić je nakon starta sa četvrte pozicije odneo ubedljivu pobedu nad ostalim vozačima i to uz najbrži krug dana. Sa pol pozicije je startovao Miladinović koji je završio na drugom mestu, a nakon starta sa pete pozicije kao treći je završio Popović. U poslednjoj trci dana, Mladenović je sa pol pozicije odjurio do, za njega, utešnih bodova rezervisanih za pobednika grupe 3, drugi je završio Peković, a treći je kroz cilj prošao Rašeta.

Ovakvi plasmani doneli su krajnje zanimljivu i neizvesnu završnicu ligaškog dela sezone, obzirom da u poslednji takmičarski dan pred play-off vodeći takmičari ulaze sa minimalnim razlikama. U okviru KAL-a, Krstić je preuzeo lidersku poziciju sa samo 2 boda prednosti u odnosu na Mladenovića. Za njim zaostaje Prokić sa 9 bodova minusa, a od njega je A. Simunović na samo bod, odnosno Matić na četiri boda zaostatka. Interesantno je da trenutni lider u generalnom plasmanu Prokić još nema pobedu u KAL-u ove sezone, da je Krstić preoteo od Mladenovića drugu poziciju, a da su Matić i Štulić pali za po jednu poziciju i to se sve dešava u 12 bodova od 2. do 5. pozicije u `Generalnom` .

Nakon dva takmičarska dana na Autokomerc karting centru, vozači se sele na Adu Huju, gde će poslednjim trkama u prolećnom delu sezone biti poznati učesnici play-off-a. Da podsetimo, direktno će se u GP1 grupu plasirati 6 prvoplasiranih vozača, dok će još 2 vozača dobiti tzv. wild card za učešće u trkama koje odlučuju ovogodišnjeg šampiona KAL-a, ali samo u slučaju da se ispune tehnički uslovi za njihovo učešće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *