GP19-KAL-D2 | Pekovićev KAL prvenac

Kiša, kiša, oblaci, kiša, sunce, kiša, oblaci, kiša, kiša…. tako izgledaju vremenske prilike ovoga proleća. Medjutim, učesnici Karting Amaterske Lige su uspeli da uhvate brejk izmedju dva kišna dana i još jednom odmere vozačko umeće. Čak 22 vozača je uzelo učešće, a nakon nekoliko pomeranja u plasmanima, prouzrokovanih penalizacijama, kao pobdenik dana izašao je Marko Peković, kome je ovo bila prva pobeda u KAL-u.

Vozači su bili podeljeni u 3 grupe, iz kojih je pored plasmana i postignuto vreme na odredjenim pozicijama vodilo u glavnu trku dana. Jednostavno rečeno, sve je bilo važno i sve se računalo već od samog starta, te nije bilo mesto kalkulacijama. Upravo su takve trke i usledile, gas do maksimuma. Prilične poteškoće je činilo hladno vreme  vozačima, pa je teško bilo ugrejati gume i zagrejati kočnice, ali to kao da je bio motiv više – kako se snaći u takvim uslovima brže od ostalih. Pojedinci su čak `izgoreli` u želji da se pokažu i dokažu što boljim plasmanom, pa usled toga nisu izostale greške koje su ih koštale upravo željenih pozcijia.

Nakon prvih trka, u glavnu trku dana, su se kao pobednici svojih grupa plasirali Andrija Simunović, Marko Peković i Mihajlo Mladenović. Pored njih su na osnovu plasmana prošli još Matić, Dinić i Stevanović, a na osnovu vremena Prokić i Mišić. Ostali vozači su se plasirali u preostale dve grupe, koje su odlučivale za niže plasmane. Glavna trka dana odlikovala je brojnim duelima i preticanjima. Na žalost, neki od duela su i prešli granice dozvoljenog, tako da su usledile i penalizacije, pa prema njima i konačni plasmani.

Tako se je kao pobednik GP1 trke izašao Peković, na drugom mestu je završio Mladenović, a kao treći Matić. Dalje su bili plasirani Simunović, Prokić, Stevanović, Dinić i Mišić. U okviru GP2 grupe najbrži je bio Nikola Krstić, a u GP3 grupi prvi je kroz cilj prošao Aleksa Vagić. Kada su se sabrali svi rezultati, za pobednika dana je proglašen Marko Peković koji je sakupio maksimalnih 30 bodova, na drugo mesto se plasirao Mladenović sa 27 bodova, a na treće Matić sa 22 boda.

Nakon ovosezonska dva ligaška dana lidersku poziciju KAL-a drži Mladenović sa 57 bodova, na drugom mestu je Prokić sa osvojenim 41 bodom, a samo bod manje od njega ima Matić.  U generalnom plasmanu Beokart GP-a trenutni lider je Prokić sa 81 bodom, a potom slede u samo 7 bodova 3 vozača i to Mladenović sa 57, Matić sa 56 i Štulić sa 50 osvojenih bodova. Naredni takmičarski dan je planiran za 12. jun, sa nadom da će se do tada vremenske prilike konačno ostabilizovati i da će vozači tada imati optimalne uslove za svoje nove duele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *