GP19-KAL-D1 | Mladenović nastavlja dominaciju i u novoj sezoni

Već po tradiciji, april mesec je rezervisan za početak auto-moto i karting tekmičenja. Tako je i ovog aprila, 12. po redu, usledilo novo izdanje Karting Amaterske Lige (KAL) Beograda u organizaciji Beokart-a. Aktuelni šampion Mihajlo Mladenović je zabeležio prvi ovogodišnji trijumf, kao drugi se plasirao Nebojša Prokić, a kao treći je završio Nikola Krstić.

Čak 17 od maksimalno predvidjenih 18 vozača uzelo je učešće na premijernom ligaškom danu. Kao i do sada, najpre su vožene trke po grupama iz kojih su se najbrži vozači plasirali u glavnu trku dana. Gužva na gridu sa osam, odnosno devet vozača najavljivala je niz duela za pozicije u predstojećim trkama. Tako je i bilo. Gotovo da nije bilo kruga da sa nije videlo po neko preticanje za osvajenje pozicije ili neki potez za odbranu iste, naravno sve u granicama dozvoljenog.

Tako su se posle prve runde u glavnu trku iz prve grupe plasirali Štulić, Prokić, Krstić  i Rašeta, a iz druge Mladenović, Matić, Vagić, Simunović i Dinić (iz druge grupe se plasirao jedan vozač više zbog većeg broja vozača u samoj grupi). Osim Mladenovića, koji je odmah na startu odjurio i stvorio, kasnije se ispostavilo, nenadoknadivu prednost, ostali vozači kao da su nastavili tamo gde su stali u grupnim trkama. Tako se Prokić, nakon lošeg starta sa trećeg mesta, probijao sa sedme pozicije sve do drugog mesta. Istovremeno su Matić i Krstić vodili borbu za poziciju više iz koje je kao pobednik izašao Krstić, kao peti je završio Simunović, sedmi Rašeta, a poslednje dve pozicije su zauzeli Štulić i Dinić nakon raspleta u finišu trke. Na karaju prvog ovosezonskog takmičarskog dana KAL-a, 1. mesto zauzima Mladenović sa osvojenih 30 bodova, na 2. mestu je Prokić sa 25, a na trećem Krstić sa osvojenim 21 bodom.

U okviru trke koja je odlučivala za ostale pozicije poveo je Kilibarda, koji je negde na sredini trke ušao u seriju grešaka i vodeću poziciju izgubio najpre od Radovanovića, koji je u trci i pobedio, a potom i od Mišića pred sam kraj trke. Zbog grešaka drugih, ali i zbog svoje konstantne vožnje, Jovanović završava kao čatvrti, a za njim su kraj karirane zastave prošli Lekić, Peković, Jarčov i Đorđević.

Da podsetimo, početku ligaškog dela šampiontata prethodila su dva KUP takmičenja, tako da je bodovni saldo u generalnom plasmanu Beokart GP šampionata nakon 3 takmičarska dana: 1. N. Prokić 66 , 2. Đ. Štulić 41, 3. B. Matić 34 boda. Slede još tri ligaška takmičarska dana u prolećnom delu sezone, u kojima će vozači pokušati da osvoje što više bodova i što bolje pozicije pred start play-off dela, koji će uslediti u jesenjem delu šampionata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *